2014

 

03.15.- II. lovas bál

Este nyolc órakor kezdetét vette a bálunk, melyet az általános iskola aulájában tartottunk meg. Igen nagy volt az érdeklődés, így a szervezés is sok plusz munkát és erőfeszítést kívánt. Az elnök, Mihálovics Gábor megnyitó beszéde után megnézhettek a résztvevők egy képes összeállítást a Királyi Lovas Klub elmúlt másfél évének legszebb pillanataiból, amit Mihálovics Rómeó, Mihálovics Márkó készítettek a számunkra (video itt.).  Mindezek után jöhetett a talpalávaló, amiről a Gigantic együttes gondoskodott. Nagy figyelem vette körül a tombolahúzást, hiszen a fődíj egy póniló volt, ami az est folyamán gazdára is talált. A szervezők nevében remélem, mindenki jól érezte magát, és jövőre is eljön közénk! Köszönetet szeretnék mondani a sok felajánlásért: Gyenis Istvánnak és családjának, Göndör Lászlónak, Hollósi Mercédesznek, a Kósa családnak, a Gerdei Lovas Egyesületnek, Götz Gábornak, Mihálovics Gábornak és családjának. Valamint nem utolsó sorban köszönjük Palkó Ottónak, hogy évről évre biztosítja a helyszínt a számunkra. Külön köszönet a Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítvány Kuratóriumának a támogatásáért.

 

2014

 

03.15.- felvonulás

A Lovas Klub számára is megkezdődött az új év. Március elején kaptunk egy felkérést nemzeti ünnepünk, március 15-e méltó megünnepléséhez. Tagjaink mindjárt nagy lelkesedéssel, és jobbnál jobb ötletekkel el is kezdték a készülődést. Ennek eredményét a falu apraja-nagyja meg is láthatta.Az ünnep délelőttjén, tíz órakor elsütöttük az ágyút, s elindult a menet: élén lovasainkkal, mögöttük pedig az iskolások által feldíszített hintóval, lovas kocsikkal, valamint mobil hangosítással. A felvonulók sorát ezúttal is polgárőreink zárták, vigyázva a felvonulás biztonságára. Menetelés közben huszárunk és a huszárlányok kokárdát, kis zászlókat, virágokat osztottak szét a falu lakói között. A visszajelzések azt igazolják számunkra, hogy március 15-e még mindig a Magyarok legszebb ünnepe. (Képek a galériában)


2013.03.16. - első lovas bál

Sikeresen megrendeztűk első lovas batyus bálunkat. Az estet amatör táncosok nyitották meg, akik profiként mutatták be a táncvilág egyes táncfiguráit. Bepillantást nyerhettünk több féle táncba is:a hagyományos magyar táncba, kólóba, balettba, Passa dobléba, modern discoba, Westernbe.A nézők nagy komolysággal és érdeklődéssel tekintették meg ezt a műsort, jutalmul az előadók a rengeteg tapsot bezsebelhették. A tánc végeztével a belépőkből egy torta került kisorsolásra. Majd egy bejelentés következett, hogy a termekben elhelyezett szalvéta egyikében elrejtésre került egy "NYERT" felirat. Lázas keresgélés-kutatás után az ügyes vendég egy ágyas pálinkát vehetett át. Az asztalnál mindenkit egy kis ajándék várt, melyet Ormódi Melinda készitett saját kezüleg. Ezek után patkódobogással kezdetét vette a mulatság, mely fokozatos jó hangulatba torkolt. Kissebb megszakítással a zenekar megpihent, ezalatt értékes tombola nyeremények találtak gazdára. Mindent összevetve megállapítottuk, hogy az est a lehető legjobban sikerült. Köszönet a Favorit zenekarnak az ott lévők szórakoztatásáért, illetve a tombola felajánlásokért: Királyegyháza Felvirágoztatásáért Közalapítványnak, Árki Andrásnak, Ádám családnak, Gyenis családnak, Mihálovics családnak, Hollósi családnak, Tóth Tibornak, Kósa családnak, Varga Sándornak, Csóka családnak, Szentlörinci Tom Marketnek, és köszönjük a segítséget a Királyegyházai Általános Iskola igazgatójának aki a helyszint biztosította a szórakozni vágyó vendégeinknek.(Képek a galériában, video itt.)

2012.10.13. - házi fogathajtó versenyt rendeztünk

Úgy gondoltuk, emlékezetesebbé tenné megalakulásunkat egy házi verseny, ami időközben kicsit kibővült vendég hajtókkal is. Kis csapatunkat még a szemerkélő eső sem tudta eltántorítaní céljától. Lassan ahogy a nap is kisütött a nézők is megjelentek, így egy szép napot zárhattunk a kupák átadása után. Ezúton is köszönjük a résztvevőknek illetve a nézőknek, hogy megtiszteltek jelenlétükkel bennünket. (Képek a galériában)

 


2012.10.06. - megalapítottuk a lovas klubunkat: Királyi Lovas Klub néven

A 2012-es falunapon immár hatodik alkalommal került megrendezésre a királyegyházai fogathajtó verseny nagyon nagy sikerrel. Sokan, sok helyről - és néhányan igen messziről - érkeztek hozzánk lovakkal, spediterekkel. Az akadályhajtás olyan jól sikerült, hogy sorra kaptuk a felkéréseket a környező falvakból, hogy segítsünk máshol is a versenyek lebonyolításában, rendezésében, és természetesen, hogy versenyzőként is induljunk. Csapatunk olyan jól összekovácsolódott, hogy végül megalapítottuk a lovas klubot.